Gent leuker dan Antwerpen?

Deze maanden trekken weer veel Nederlanders naar Antwerpen om een dagje te gaan winkelen of een lekker lang weekend deze bekende Scheldestad te gaan bezichtigen. Wie Antwerpen al vaak genoeg gezien heeft en eens een keer wat anders wil is het iets verderop gelegen Gent een hele leuke optie. Gent was in de Middeleeuwen één van de belangrijkste en rijkste steden van Europa. Dat heeft geresulteerd in een prachtige binnenstad die vol historie en prachtige panden is. Het centrum van Gent is naar mijn mening fraaier dan de binnenstad van Antwerpen. Men heeft op fraaie wijze de oude panden geïntegreerd met het moderne leven, waardoor er een balans ontstaan is die in Antwerpen wel eens zoek is. Gent heeft een autoluw compact centrum, dat te voet prima te doen is. Wie voor een hotel in het centrum kiest, die hoeft eigenlijk geen gebruik meer te maken van auto of openbaar vervoer.
Als je door Gent loopt heb je het gevoel dat alles klopt. De verhouding van het aantal musea, winkels en horecagelegenheden is uitstekend voor elkaar. Het water dat door de binnenstad loopt zorgt voor sfeervolle plaatjes. Het uitgaansleven lijkt authentieker, immers in Antwerpen zie je toch een trend naar platvloerse skihutplekken en wanna-be hipheid in de vorm van achterhaalde loungeconcepten.
Nieuwsgierig of Gent echt nog leuker is dan Antwerpen? Nog niet helemaal overtuigd? Op alles over Gent en Steden.net Gent lees je nog veel meer handige informatie en tips over deze stad met 48 kerken. Op de site top10bezienswaardigheden.nl vind je de top 10 bezienswaardigheden van Gent.

Plaats een reactie