Regenachtige dagen zorgen voor piek in hotelboekingen

Tot dusver zochten Nederlanders deze zomer het vaakst naar een verblijfsaccommodatie voor hun vakantie op donderdag 28 juli. Dit blijkt uit een terugblik van boekingssite Hotels.com op het zoekgedrag van Nederlanders tijdens de voorbije weken.
Veel Nederlanders lijken zich op 28 juli te hebben willen verzekeren van een zomervakantie om het aanhoudende slechte weer in eigen land te ontvluchten. Op de bewuste dag lag de temperatuur in Nederland rond de 20 graden, perioden met zon werden afgewisseld met regen en onweer, er stond een stevige wind en de vooruitzichten voorspelden nauwelijks verbetering. In grote delen in de rest van Europa was het op dat moment zonnig en zomers warm.

Vorig jaar was maandag 26 juli de dag waarop Nederlanders de meeste online zoekopdrachten uitvoerden op boekingssite Hotels.com. Bijna 82 procent van de Nederlanders trok er één keer of vaker op uit in 2010, wat naar schatting resulteerde in ruim 36 miljoen vakanties en 278 overnachtingen, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
Alison Couper, Director of Communications van Hotels.com, zegt: “Hoewel de gehele zomer een drukke periode is voor de reismarkt, was er op donderdag 28 juli sprake van een piek in het aantal Nederlanders dat zocht naar een zomers vakantieadres. De sombere weersomstandigheden en de slechte vooruitzichten lijken veel Nederlanders te hebben doen besluiten een zonnige bestemmingen op te zoeken.”

Plaats een reactie