15 augustus nationale feestdag in België

Op maandag 15 augustus viert men in België net als in een aantal andere katholieke landen de Maria Hemelvaart ofwel de Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart. Dat betekent voor een stad als Antwerpen dat de winkels gesloten zijn en dat de mensen een verplichte vrije dag hebben. In Antwerpen staan er voor 15 augustus ook altijd twee belangrijke feesten op het programma. Allereerst viert men in deze stad (en omliggende plaatsen) Moederdag. Deze dag is ingevoerd in 1913, voordat men in Europa de moederdag op de tweede zondag van mei invoerde. In Antwerpen wordt Moederdag daarom nog steeds op 15 augustus gevierd.
Op 15 augustus staat de binnenstad van Antwerpen vooral ook in het teken van de Rubensmarkt. Deze grote jaarmarkt trekt jaarlijks veel publiek, zeker bij mooi weer stromen de straten en terrassen ‘s middags al snel vol. Wie van braderieën en soortgelijke markten houdt die zal zich hier in deze drukte prima kunnen vermaken. Andere dagjesmensen en stedentrippers zouden we eigenlijk aan willen raden om Antwerpen op een andere dag dan 15 augustus te bezoeken.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren