Niet één zwarte Zaterdag maar vier Zwarte Zaterdagen


Zwarte Zaterdag met recht een drama als je uitgerekend op deze zaterdag op vakantie gaat. Voor dit jaar staat de uittocht van de Fransen gepland op 30 juli. Vorig jaar topte deze dag met maar liefst 1.900 km file op de normaal gesproken goed berijdbare Franse snelwegen.
TomTom die we allemaal kennen van de handige navigatie apparaatjes heeft sinds de invoering van HD traffic wat gegevens bij gehouden (u weet vast nog wel, de data die via een omweg aan de politie werd verkocht) en kwam tot de conclusie dat er niet één maar vier zwarte zaterdagen zijn. Vorig jaar bleek namelijk dat op vier dagen de filedruk zes keer hoger lag dan normaal gesproken in een weekend.
De langste file door TomTom gemeten was op 31 juli 2010 in Frankrijk en was met 80 km bizar lang, onderweg naar de Middellandse zee stond op het zelfde moment nog een dikke file van ruim 50 km.
We spreken nu trouwens alleen over de Franse wegen, maar laten we de wegen naar de zon via onze Oosterburen dit jaar ook niet vergeten voor het weekend van 30 juli worden zowel in Duitsland als in Oostenrijk lange files verwacht.
foto (c) Floflo

Plaats een reactie