betalen voor ruimbagage bij Transavia

Passagiers van luchtvaartmaatschappij Transavia worden dit jaar geconfronteerd met een nieuw beleid wat betreft het meenemen van koffers en andere ruimbagage. Voor iedereen die na 5 april 2011 een vlucht heeft geboekt via de website transavia.com of via het callcenter van Transavia geldt dat je moet betalen voor het meenemen van ruimbagage. Je kunt kiezen tussen 15 kg of 20 kg per persoon (7 euro of 10 euro per enkele reis). Tot 2 uur voor vertrek kun je nog opwaarderen van 15 naar 20 kilogram. Wil je meer meenemen dan twintig kilo, dan kun je voor 20 euro per 3 kilogram je toegestane gewicht verhogen. Als er eenmaal op de luchthaven een overgewicht geconstateerd wordt dan kost je dat en tientje per kilo per enkele reis.
De nieuwe regels vallen niet bij alle passagiers in goede aarde. Zeker het kritisch kijken naar het overgewicht is iets waar men kennelijk aan moet wennen. Zo kan het gebeuren dat je met 20 kilo aan bagage naar Kreta vliegt en door aankopen ter plaatse (souvenirs, kleding) met 23 kilo terug gaat en dus 30 euro bij moet betalen op het vliegveld van Heraklion.
Voor passagiers die een pakketreis hebben geboekt of hun ticket via andere kanalen gekocht hebben (reisorganisatie, boekingssite) gelden de bagageregels zoals ze op de boeking vermeld staan.
Alle prijzen voor het meenemen van bagage bij Transavia vind je hier.

Plaats een reactie