Ben je op zoek naar een originele vakantiebestemming waar je kunt rekenen op mooi weer en een bijzondere omgeving? Denk dan eens aan de Spaanse Canarische Eilanden, je zult versteld staan van de ongekende vakantiemogelijkheden op deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De Canarische Eilanden bestaan uit de zeven grote eilanden Gran Canaria, Lanzarote, El Hierro, Fuerteventura, La Gomera, La Palma en Tenerife en een drietal kleine eilandjes. Op ieder eiland is het goed vertoeven al is het ene toeristischer dan het andere. Vakantie Canarische Eilanden staat gelijk aan genieten op jouw manier.
Zonvakantie Canarische eilanden
Ook al horen de Canarische Eilanden bij Spanje, het klimaat is er heel anders dan op het Spaanse vasteland. De eilanden liggen namelijk in de Atlantische Oceaan en behoren geografisch gezien tot Afrika. Dit alles heeft een heerlijk subtropisch klimaat tot gevolg. In de zomermaanden lopen de temperaturen er hoog op tot soms wel boven de 40 graden Celsius. In de zomermaanden ben je dus verzekerd van een perfecte zonvakantie op de Canarische Eilanden.
Ook in de winter is vakantie op de Canarische Eilanden een goede keuze. ‘s Winters is het weer op de eilanden het best te vergelijken met een warme, zonnige lente in Nederland. Om deze reden zijn er veel zonaanbidders die maar al te graag overwinteren op de Canarische Eilanden. Je kunt dus zowel ’s winters als ’s zomers genieten van het weer en de stranden van de prachtige Canarische Eilanden.


Vakantie middenin de natuur
De Canarische Eilanden zijn ontstaan door de beweging van de tektonische platen onder de Atlantische Oceaan. Hierdoor ontstond vulkanische activiteit en dit heeft niet alleen geleid tot het ontstaan van de eilandengroep, maar ook tot een bijzondere vulkanische natuur op de Canarische Eilanden. Je vindt er opmerkelijke zwarte lavastranden, indrukwekkende kraters, ruige bergen en (slapende) vulkanen. Sommige vulkanen op de Canarische Eilanden zijn nog actief, maar het is al heel lang geleden dat er een uitbarsting heeft plaatsgevonden.
Bijzonder aan de Canarische Eilanden is dat ze, ondanks dat ze erg dicht bij elkaar liggen, ieder een unieke natuur en uitstraling hebben. Ook kunnen de tegenstellingen binnen een eiland erg groot zijn. Een voorbeeld: het noorden van Gran Canaria is dor en droog, terwijl het zuiden weelderig groen is. Dit komt doordat het zuiden van Gran Canaria in de regenschaduw van het gebergte op het eiland ligt. De natuur zal dus niet gauw vervelen tijdens een vakantie op één van de Canarische Eilanden!