met de hond naar Denemarken

Als je met de hond richting Denemarken gaat moet er rekening mee houden dat de hond niet overal welkom is. In een amusementspark zoals Tivoli is de hond niet welkom, in Legoland Billund wel (mits aangelijnd) maar daar mag uw viervoeter niet de restaurants binnen. Om met een hond een restaurant in Denemarken te betreden lijkt tegenwoordig praktisch onmogelijk in dit naar eigen zeggen hondvriendelijke land. In Kopenhagen werden we keer op keer met onze chihuahua geweigerd en ook in het wegrestaurant tussen Kopenhagen en Ribe werden we verzocht om met ons eten buiten te gaan zitten toen ze ons met de hond spotten.
Als je een accommodatie boekt dan is er een redelijke kans dat de hond ook welkom is. In de meeste gevallen moet je het wel netjes van tevoren opgeven en is er een extra toeslag van toepassing die gemakkelijk oploopt tot 200 DKK (ongeveer 27 euro) per hond per nacht.


Hoewel je hond in de natuur en op de vele stranden van Denemarken het prima naar zijn/haar zin zal hebben, moet je er dus ook in dit land rekening mee houden dat het meenemen van een hond zorgt voor beperkingen. Of je moet gewoon je eigen potje koken en vooral voor de rest en natuur het land bezoeken.

Plaats een reactie