Schiphol park nu open


Op schiphol relaxen, voorbereiden of uitrusten in een groene parkachtige omgeving? sinds vandaag is het mogelijk. centraal gelegen achter de paspoort controle in Lounge 1 boven bij de D-pier is een deel van de vertrekhal omgebouwd tot een overdekt park. Echte bomen wordenn afgewisseld met perfect nagemaakte kunstplanten en het geluid van echte vogels (hopelijk hard genoeg om de stalen vogels te overtreffen) en projecties van vlinders op de muren. Door middel van lichtkoepels en glasvezel kabels wordt het zonlicht van buiten naar binnen gebracht.
Geniet van een biologische lunch met een heerlijk sapje of een fairtrade koffie aan één van de picknick banken in het parkje of ga lekker zonnen op het zonne terras. Of er een wake-up service is is ons nog onbekend maar ik kan mijzelf zo voorstellen dat je er heerlijk kunt wegdoezelen.
Wil je in alle rust werken? geen enkel probleem er is wifi beschikbaar en er staan een aantal computers om even je e-mail te controleren of je facebook.
Schiphol is naar eigen zeggen de eerste luchthaven ter wereld met een eigen park. Waarschijnlijk is de directie nog niet in Singapore geweest – Singapore Changi airport, één van de grootste luchthavens ter wereld – heeft binnen haar contouren een zestal parken, waarbij één met echte vlinders i.p.v. projecties.
Het gebruik van het airport park is gratis. De drankjes, broodjes en andere versnaperingen niet.

Plaats een reactie