Alaaf! schalt het door het land. De parades rijden door de straten en het bier vloeit rijkelijk. Er zijn nog maar weinig elementen die doen denken aan de oorsprong van dit christelijke feest. Het is begonnen als voorbereiding op de vastenperiode, de 40 dagen naar Pasen toe. Ook Griekenland kent het feest van Carnaval compleet met parades en al.
Na de drukte en gezelligheid van Carnaval trekt men zich terug voor 40 dagen vasten, althans in de oorsprong. Tegenwoordig wordt in Nederland wel gefeest maar niet meer gevast. In met name de dorpen in Griekenland echter nog wel. Het is daarom een nog groter feest als men na 40 dagen de kruisiging en opstanding van Jezus viert; het paasfeest. Volgens het Grieks-orthodoxe geloof is dit het grootste feest van het jaar. Er zijn diverse processies, er is muziek en dans. In de week voor Pasen zijn er allerlei lekkernijen gebakken en gekookt die tijdens Pasen worden uitgedeeld en genuttigd. Bijvoorbeeld het paasbrood, rood gekleurde eieren en niet te vergeten de mayiritsa (soep van orgaanvlees die alleen met Pasen gegeten wordt).
Ross Holidays biedt de mogelijkheid om dit bijzondere feest te beleven en samen met de Grieken te vieren. Op de website vindt u meer informatie over het Paasfeest en de mogelijkheden voor een onvergetelijke reis.