wat er zoal uit een hotel wordt gestolen

Wij doen het natuurlijk zelf niet, maar verder schijnt iedere bezoeker wel eens iets mee te nemen uit zijn of haar hotelkamer. Zeepjes en shampoos liggen voor de hand, zijn eigenlijk niet om mee te nemen maar ach, ‘wat maakt het uit of je ze gebruikt of meeneemt?’ Velen nemen ze wel eens mee, volgens een onderzoek van Super de Boer zelfs 61% van de Nederlanders. En één op de tien heeft wel eens een handdoek meegenomen. Wat wordt er nog meer uit een hotel ontvreemd? Hier volgt de top tien.
10. Handige hangers
Als blijkt dat ze in hun hotel betere kleerhangers aantreffen dan thuis, komen veel mensen op de gedachte om ze dan maar mee te nemen. Daarvoor moeten de hangers niet zelden met geweld uit de hangkast worden gesloopt, want de meeste hotels anticiperen op deze vorm van diefstal. Niet fraai en niet goed te praten.
9. Vergeten mee te nemen?
Wie zijn of haar paraplu thuis heeft laten liggen – of ergens anders, want dat komt vaker voor – kan zijn kans grijpen en er een uit de lobby, de sportzaal of de kamer van het hotel jatten. Ook niet netjes natuurlijk, maar in ieder geval zijn de meeste mensen eraan gewend dat ze regelmatig ergens hun paraplu vergeten…

8. Misplaatste zuinigheid
Uit hotels worden ook veel lampen gestolen: van gemakkelijk draagbare staande schemerlampen tot bedlampjes die uit de muur worden geschroefd, hoewel simpele zielen zich tevreden stellen met losse peertjes. Toch wel erg misplaatste zuinigheid om die mee naar huis te nemen.

7. Begeerlijke elektronica

In de meeste populair geprijsde hotelkamers staan wekkerradio’s en televisies van een model dat je thuis vijf jaar geleden hebt vervangen door iets eigentijds. Toch is ook hier een markt voor. Natuurlijk, als je wat meer betaalt kom je in een vijfsterrenhotel ongetwijfeld ook flatscreen-tv’s en dvd-spelers tegen die de moeite waard zijn. Moet je wel door de marmeren lobby durven sluipen met een 80 cm beeldscherm onder je jas!
6. Beddengoed
Makkelijk mee te nemen – in een heel grote koffer – zijn lakens, kussens, slopen en dekbedden. Er zijn kennelijk mensen die een weekendje weg boeken als ze merken dat het beddengoed aan vervanging toe is. Weer eens wat anders dan de Hema.
5. Altijd van pas
Zelfs de meest simpele hotelkamer heeft tegenwoordig een tv met afstandsbediening. Als dat dan ook nog een universele afstandsbediening is, kun je hem natuurlijk ook thuis, op de camping of in de boot gebruiken. Pik in! De batterijen komen sowieso altijd van pas.
4. Leesvoer
Ik heb nog nooit tijdschriften op mijn hotelkamer gevonden die de moeite waard waren, maar toch schijnen ze veel gestolen te worden. Dat je wilt lezen is begrijpelijk, zeker als de afstandsbediening is gestolen, maar wat moet je thuis met andermans leesvoer?
3, 2, 1: de top drie
We hebben nu de top drie van gestolen hotelwaren bereikt. Op drie staan nuttige zaken die altijd van pas komen: serviesgoed en bestek. Of er nog veel hotels met asbakken zijn is de vraag, maar zo’n ding is natuurlijk een geijkt souvenir. Op twee treffen we de categorie handdoeken, badjassen en slippers aan. Ook een soort souvenirs waar je nooit genoeg van hebt… En wat denkt u dat het meest gestolen wordt: douchekoppen? Wc-papier, brillen of potten? Kamerplanten? Nee, de mens is spiritueler dan dat en zoekt misschien verdieping in zijn of haar zondig leven. Want het vaakst meegenomen uit hotelkamers wordt… de Bijbel!
Een troostrijke gedachte, dat wel.

Plaats een reactie