Tien tips: auto huren op vakantie

Waarom zou u elke dag op het strand liggen als u de omgeving kunt verkennen met een huurauto? Een huurauto tijdens uw vakantie komt van pas als u er een dagje tussenuit wilt of even snel boodschappen wilt doen. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto direct op bij de autoverhuurder. Vervolgens rijdt u op uw gemak naar uw hotel of appartement.
Oriënteren
#1: Boek vooraf een goedkope huurauto via internet. U heeft dan nog een ruime keuze en betaalt doorgaans minder. Kies een online autoverhuuraanbieder met een telefonische klantenservice. Dit kan goed van pas komen bij klachten of schadegevallen.
#2: Vergelijk de verschillende aanbieders door middel van websites met reviews (bijvoorbeeld Start12 of Trustpilot). Profiteer van de ervaringen van andere consumenten.


Boeken
#3: Veel mensen huren de kleinst mogelijke auto voor de vakantie. Hou er echter rekening mee dat de bagage veel plaats kan innemen. Let op de capaciteit en kies niet een te kleine wagen.
#4: Wat zijn de bijkomende kosten? Een extra bestuurder kan gratis zijn, andere verhuurders berekenen hiervoor een extra heffing per dag. Let ook op „verborgen“ kosten: zijn de locale belastingen, luchthavenheffingen, creditcardkosten en reserveringskosten inbegrepen?
#5: Autoverhuurders hanteren normaliter toeslagen voor bestuurders onder de 25 jaar. Mogelijk geldt er ook een maximumleeftijd, deze kan variëren vanaf 60 jaar en ouder.
#6: Let op de tankregeling van de verhuurder. Er bestaan twee hoofdvarianten. Full to full betekent overname en teruggave met volle tank. Full to empty: overname vol, teruggave leeg. Bij het ophalen dient men dan een volle tank te kopen.
#7: Regel uw verzekering vantevoren. Vaak heten de verzekeringen in het buitenland anders dan in Nederland. Ook kan er verschil in dekking bestaan. Een steentje door de voorruit of een lekke band is gauw gebeurd. Zorg daarom dat u goed verzekerd onderweg bent en koop uw eigen risico af.
#8: Vergeet de annuleringsverzekering niet: vaak bent u al voor een klein bedrag verzekerd bij annulering.
Overname
#9: Voor de overname van de huurauto heeft men een geldig rijbewijs, paspoort of identiteitskaart én een geldige creditcard van de bestuurder nodig.
#10: Controleer bij het ophalen en terug geven van de huurauto de auto op beschadigingen en laat alles noteren. Neem eventueel foto’s van bestaande beschadigingen zodat u achteraf kunt bewijzen dat u de schade niet veroorzaakt heeft.

Met dank aan CardelMar

Plaats een reactie