Tijdens de hevige sneeuwval in december zochten veel Nederlanders naar een skivakantie dicht bij huis. Met name wintersportplaatsen in Duitsland blijken erg in trek. Willingen, gelegen in het Sauerland, was afgelopen maand de snelst stijgende bestemming op boekingssite Hotels.com. Ook het aantal zoekopdrachten naar Winterberg nam voor de tweede opeenvolgende maand fors toe ten opzichte van een jaar geleden. Dat sommige Nederlanders de sneeuw liever ontvluchten, blijkt uit de toegenomen populariteit van Sevilla, Paramaribo en Bonaire.


Uit gegevens van Hotels.com blijkt dat het aantal zoekopdrachten naar accommodaties in Willingen afgelopen maand met 245 procent steeg ten opzichte van een jaar geleden. Met ruim een miljoen overnachtingen per jaar is Willingen een van de best bezochte vakantiebestemmingen van Duitsland. Net als in Winterberg Duitsland, verblijven veel Nederlanders er jaarlijks voor een lang wintersportweekend.
Een andere opvallende stijger is het Canadese resort Banff, gelegen in de Rocky Mountains en bekend om haar hot springs. In de wintermaanden wordt er vooral geskied, ’s zomers is de omgeving in trek bij fietsers en wandelaars.