Een reisgids woordenboek?? hoor ik je denken, deze lijst geeft een verklaring wat de veel gebruikte termen die worden gebruikt in reisgidsen en op de diverse hotelbooking websites.
Locatie
Centrale ligging – kan duiden op een hotel midden in de stad, dus alles op loop afstand maar betekend ook dat je overlast kunt hebben van de “stadse geluiden”
Rustige locatie – het hotel ligt buiten de drukte van de stad, voor een bezoek aan een restaurant of bar ben je aanwezigen op het openbaar vervoer of een taxi of de dure hotel bar/restaurant
Goede bereikbaarheid– het hotel is snel via de autobaan bereikbaar en ligt dus buiten het centrum, en vlakbij een drukke snelweg. Dat kan dus duiden op geluidsoverlast van druk verkeer.
de kamer

Landelijke stijl – opgepast, je bent nu overgeleverd aan de de kwaliteitsstandaard die een land heeft, naast een oude inrichting kunnen de kakkerlakken bij de prijs inbegrepen zijn.


sfeervol en smaakvol ingericht – Het luxe segment, dus je kunt niet aan je eettafel verschijnen in je zwembroek. in dit hotel worden de tafelmanieren gewaardeerd.
Zee en strand
Hotel aan het strand – dit is ook zo’n instinker, het hotel ligt inderdaad aan het strand, maar daarvoor moet je eerst 200 steile traptreden met je badslippertjes en je stranduitrusting af vervolgens kom je dan uit op een strand met de grootste kiezels die je gezien hebt. Of je moet eerst een 4 baans autobaan oversteken, voordat je aan de overkant bent heb je al 3 bijna-dood-ervaringen doorstaan en kom je aan op een stripje zand met een zee die niet uitnodigt om te zwemmen.
Natuurlijk strand – dus veel rotsen, en scherpe stenen onder water, zonder waterschoentjes kom je gegarandeerd terug met schrammen. Of je mooie zandstrandje ligt vol met vriendelijke kwallen.
Vlucht en Transfer
Directe vlucht– van een directe vlucht mag je verwachten dat je zonder tussenlandingen naar je bestemming vliegt maar soms kan het anders verkeren, zoek op internet het vluchtnummer op en kijk er nog meer bestemmingen zijn op die specifieke vlucht.
Hotel in de nabijheid van het vliegveld – het hotel staat dus naast de landingsbaan of onder de aanvliegroute. Garandeert veel lawaai van opstijgende vliegtuigen. Alleen aan te raden als je nu ook naast een luchthaven woont.
Bezoekers

Familie hotel– dit hotel richt zich op families met kinderen, dus het uitslapen kun je vergeten, schreeuwende kinderen in het zwembad en de rust is ver te zoeken.