veel campings Zeeland niet brandveilig


Volgens een onderzoek van de regionale krant PZC uit de provincie Zeeland is het op veel campings in de regio slecht gesteld met brandveiligheid. Dit zeggen zowel de branchevereniging RECRON en de lokale brandweer korpsen.
De geplaatste (sta)caravans staan vaak dichter bij elkaar dan de eis van drie tot 5 meter, of de vrije ruimte wordt door de weekend bewoners volgebouwd met houten tuinhuisjes. doordat de materialen waarmee gewerkt wordt vaak niet brandvertragend werkt is de kans dat een brand overslaat erg groot.
Op campings op de Veluwe worden bewoners tegenwoordig opgedragen om bepaalde bomen zoals coniferen niet meer te gebruiken als natuurlijke schutting. Deze boomsoort is vooral in droge periodes net een fakkel en kan er voor zorgen dat een brand snel kan verplaatsen met alle gevolgen van dien.
Als bezitter van een (sta)caravan raden we dan ook om je camping plaatsje goed te inspecteren en voldoende maatregelen te nemen zoals het aanschaffen van een grote schuimblusser (geen poeder, brand is geblust maar alles er om heen kun je weggooien) Een schuimblusser is bij elke goed gesorteerde bouwmarkt voor rond de 70 euro verkrijgbaar.

Plaats een reactie