Onlangs is aan de andere kant van de Atlantische oceaan het nieuwste speeltje van Apple de iPad geïntroduceerd. ondertussen barst de discussie los of dit apparaat wel doet wat het moet doen en of het wel handig genoeg is. Voor diegene die de afgelopen maanden het gadget nieuws niet gevolgd hebben; een iPad is een multimedia apparaat met een groot 10 inch aanraakscherm, je kunt het vergelijken met een grote versie van de beroemde iPhone en iPod.
volgens de Amerikaanse critici kan de iPad een leuke aanvulling geven op je vakantie, zo kun je bijvoorbeeld reisboeken downloaden en op je iPad zetten. Maar ook films, de accu van de iPad houdt het zeker 10 uur vol, daarmee kun je dus met gemak 4 films bekijken bijvoorbeeld onderweg naar Sydney. voor de iPad kun je diverse zogenaamde Apps (handige programma’s) downloaden, ondertussen zijn er al meer dan 140.000 apps in de Apps store beschikbaar. Zo ook de atlas tool van het bekende National Geographic. Maar ook de reisgidsen van Lonely Planet zijn beschikbaar voor deze leuke gadget.
Door gebruik te maken van de ingebouwde WI-FI ontvanger kun je ook internetten op deze handige gadget.
Helaas is de iPad nog niet leverbaar in Nederland, ga je echter naar de States dan kun je daar een iPad aanschaffen, let echter wel op dat je niet over het maximale bedrag wat je in mag voeren gaat. Tevens is er op Marktplaats al een levendige handel in iPads gaande.