Wanneer Thailand annuleren?

De situatie in Bangkok is dusdanig dat er sinds gisteren een negatief reisadvies geldt voor de hoofdstad van Thailand. Demonstraties met geweld en aanslagen zorgen ervoor dat de veiligheid van toeristen niet meer gewaarborgd kan worden. Het advies is om Bangkok vooral te gebruiken als doorvliegluchthaven en de stad zelf niet in te gaan.
Nu zijn er tienduizenden Nederlanders die de komende maanden op vakantie naar Thailand gaan. Volgende week vertrekken er ook de nodige gezinnen die kant op vanwege de meivakantie. Velen pakken bij een rondreis ook Bangkok mee. Wat moeten zij nu doen? Binnenlandse vluchten wijzigen en hotels aanpassen en zo Bangkok omzeilen? Helemaal annuleren? De informatie hieromtrent is vrij gebrekkig op dit moment.
En wat voor de gezinnen en mensen die in de zomervakantie willen gaan? Op welk moment moet je beslissen je reis aan te passen of te annuleren? Vrienden van mij gaan in juli met hun kinderen en zitten in onzekerheid. Wat te doen? Ik weet het niet. Iemand anders wel?

1 gedachte over “Wanneer Thailand annuleren?”

  1. Reisorganisaties vermijden op dit moment de stad Bangkok. De reizen gaan gewoon door, het programma wordt aangepast.
    Het probleem is dat meerdere partijeen reisadvies geven. Dat zijn oa buitenlandszaken (buza.nl) en het calamiteitenfonds. Het Calamiteitenfonds heeft belangen en zal pas heel laat een reisadvies afgeven.
    Je bent letterlijk van je verzekeringsmaatschappij en je reisorganisatie afhankelijk
    of je een reis kan annuleren
    en/of omboeken.

Plaats een reactie