Een bizarre ervaring, Zo noemde de Berlijnse Skiër in het Oostenrijkse Tirol het. Omdat hij niet genoeg contant geld bij zich had voor het transport naar het ziekenhuis met de Ambulance werd de onfortuinlijke Duitser eerst langs een geldautomaat gebracht voordat hij medische hulp kreeg in het ziekenhuis.
De Oostenrijkse reddingsdiensten zijn het namelijk zat dat ze allerlei juridische procedures aan moeten spannen om de centen voor het transport naar het ziekenhuis vergoed te krijgen. Vooral de buitenlandse reisverzekeringen maken er een potje van. Vaak zijn de incasso kosten om de centen binnen te krijgen hoger dan de daadwerkelijke kosten van het transport de patiënt krijgt wel een rekening mee welke hij of zij kan indienen bij zijn of haar reisverzekering.
Het vragen van geld door de reddingswerkers behoort niet tot de favoriete taken, sterker nog de ambulance broeders schamen zich er eigenlijk voor en durven het eigenlijk niet te vragen.
een groot deel van de moderne ambulances is vanwege deze vervelende situatie tegenwoordig uitgerust met een mobiele pin-automaat welke zelfs de meeste creditcards accepteert.