grootse opening van eerste RIU hotel in Costa Rica

RIU Hotels & Resorts vierde 30 oktober jl. de grootse opening van Riu Guanacaste, het eerste hotel van RIU in Costa Rica. Bij de festiviteiten waren aanwezig de president van de Republiek Costa Rica en Nobelprijswinnaar Oscar Arias Sánchez, de minister van Toerisme Allan Flores, de minister van Gezondheid María Luisa Ávila en de ‘ministero de la Presidencia’ Rodrigo Arias. Aan dit evenement namen zowel opvallende personen uit de politiek en het bedrijfsleven deel, als vakgenoten en vrienden.
“Eindelijk hebben we een hotel in dit prachtige land, internationaal een voorbeeld van duurzaamheid en van natuurbescherming. Voeg daarbij de vriendelijkheid en warmte van zijn inwoners en het resultaat is een schitterende toeristische toekomst” verklaarde Carmen Riu, lid van de Raad van Bestuur van RIU Hotels & Resorts, tijdens haar openingsspeech. Zij besloot deze met het benadrukken dat zij zich vereerd voelt door de aanwezigheid van zowel de autoriteiten als de overige genodigden om “deze opening samen met ons te vieren”. Luis Riu, lid van de Raad van Bestuur van RIU Hotels & Resorts, nam ook deel aan de plechtigheid, met meer dan 400 genodigden.


Het hotel Riu Guanacaste staat op een van de mooiste bestemmingen aan de Stille Oceaankust van Midden-Amerika, waar de oceaan en het oerwoud zich samenkomen en een buitengewoon uitbundig landschap vormen. Het nieuwe hotel ligt direct aan zee in Playa Matapalo in de mooie provincie Guanacaste. Het nieuwe resort heeft 701 kamers en biedt de gerenommeerde All Inclusive Service by RIU 24 uur per dag en verfijnde gastronomie in vier restaurants en een compleet eventementenaanbod in vijf conferentiezalen.
De vier restaurants van het hotel bieden een gamma aan mogelijkheden. Het hoofdrestaurant ‘Liberia’ biedt een buffet van de internationale keuken met gerechten die ter plekke worden bereid en drie keer per week thematische diners. Gasten van het hotel kunnen ook kiezen uit drie à la carte specialiteiten restaurants: het Aziatische ‘Furama’, het Italiaanse ‘La Toscana’ en tot slot het Grill-Steakhouse ‘Ocotal’. Daarnaast kunnen de hotelgasten genieten van cocktails, frisdranken en snacks in de vijf bars van het hotel.
Het hotel heeft een groot zwembad met geïntegreerde whirlpool en een kinderbad. Het aanbod voor de allerkleinsten is compleet met een speeltuin en een miniclub, terwijl de volwassenen beschikken over een volwaardige Renova spa waar een fitnessruimte, een sauna en een whirlpool gratis worden aangeboden.
De avonden in het Riu Guanacaste bieden ook veel ontspanningsmogelijkheden met de discotheek Pacha en een casino.
Het hotel Riu Guanacaste biedt veel flexibele ruimte voor vergaderingen en is uitgerust voor het ontvangen van elk denkbaar evenement. In totaal zijn er vijf zalen, waarvan vier 445 vierkante meter groot zijn en een capaciteit hebben tot 120 personen, terwijl de vijfde zaal meer dan 900 vierkante meter is en evenementen tot 250 personen kan ontvangen. Alle zalen zijn flexibel en kunnen samen een grote zaal vormen voor grote evenmenten tot 730 personen met 2.700 vierkante meter aan ruimte.
De lobby van het hotel beschikt over gratis wireless internet.

Plaats een reactie