Een ‘all-inclusive’ vakantie boek je niet naar Griekenland. Dat is de uitkomst van een onderzoek op Griekenland.net. Liefst 76,7% van de bezoekers vind dit soort vakanties niet passen bij het populaire vakantieland. In totaal hebben ruim 1050 bezoekers hun stem uitgebracht.
De afgelopen weken heeft op Griekenland.net een onderzoek plaatsgevonden naar vakanties in Griekenland. Bezoekers van de website konden kiezen of ze een ‘all-inclusive’ vakantie bij Griekenland vinden passen. In totaal vinden meer dan 800 deelnemers (76,7%) dat Griekenland zich niet leent voor deze verzorging tijdens vakanties. Belangrijkste redenen hiervoor zijn de goede Griekse keuken, de vaak gezellige authentieke dorpjes in de nabije ongeving van de accommodaties en de Griekse vriendelijkheid en gastvrijheid. ‘All-inclusive’ vakanties passen volgens de respondenten beter bij landen als Turkije en Egypte.


Ook in Griekenland vraagt men zich af of deze geheel vezorgde vakantie-oorden wel passen bij de Griekse cultuur en het toerisme. Lokale horeca loopt in gebieden met ‘all-inclusive’ resorts steeds meer inkomsten mis en klagen steen en been. Steeds vaker zie je op Griekse eianden leegstaande winkelruimtes en horecagelegeheden die hun deuren hebben moeten sluiten. Voorheen liepen honderden toersiten door de dorpen en nu blijven deze in hun geheel verzorgde accommodaties zitten. Er gaan zelfs gerichten dat de Griekse regering een verbod overweegt op de ‘all-inclusive’ vakantieformule, om zo de Griekse lokale ondernemers een handje te helpen.
Bron: www.griekenland.net