Dat vliegen niet altijd een pretje is weten veel mensen. Turbulentie, krappe stoelen, irritante medepassagiers en vertragingen maken een vliegreis niet altijd even prettig. Deze week las ik op HLN.be een tweetal opvallende berichten over andere soorten van ellende in de lucht.
Zo zou op een Air France vlucht tussen Parijs en Singapore een man van 85 overleden zijn als gevolg van warmte. Door een defecte airco liep de temperatuur op naar 35 graden, wat de bejaarde Australiër teveel geworden zou zijn.
Op een Air Berlin vlucht tussen Gran Canaria en Duitsland raakten een Duits bejaard echtpaar slaags met een man die zijn zetel kantelde. De irritatie heen en weer mondde uit in een vechtpartij waar ook de stewardess bij betrokken raakte. Misschien zou het eens een idee zijn als de luchtvaartmaatschappijen die stoelen in de economyclass minder ver kantelbaar zouden maken? Ik heb zelf onlangs op een vlucht uit Zuid Afrika ook 11 uur opgevouwen gezeten door zo’n ellendeling voor me en dat is niet bepaald een pretje.