De Belgische stad Antwerpen is tijdens de herstvakantie de populairste stedenbestemming onder Nederlandse toeristen. Dat blijkt uit een persbericht dat hotelboekingssite Hotelspecials.nl verspreid heeft deze week. Volgens het bericht gaat het druk worden in de steden in de Benelux en staat ook de Duitse stad Berlijn flink in de belangstelling van Nederlandse stedentrippers.


Het persbericht:
Bourgondische steden, badplaatsen en cultuursteden zijn onder Nederlanders ook in de herfstvakantie het meest in trek. Dat concludeert de boekingssite HotelSpecials.nl uit de top-tien voor de tweede helft van oktober. Antwerpen staat daarin aan kop, Maastricht is de populairste binnenlandse bestemming.
Eind oktober is dé periode waarin Nederlanders massaal hun stedentrips boeken. Opvallend is volgens HotelSpecials.nl, dat de topbestemmingen die in 2008 druk werden bezocht nog steeds het populairst zijn. Vooral de grote steden zijn favoriet, zo blijkt uit de boekingscijfers. Het zoekvolume voor deze bestemmingen blijkt bovendien dit jaar aanzienlijk te zijn toegenomen.
Vakantiedrukte
Eind oktober kunnen de grote steden in de Benelux op veel toerisme rekenen. De herfstvakantie valt dit jaar voor Noord- en Midden-Nederland in de periode van 17 t/m 25 oktober. In het zuiden van het land wordt een week later, van 24 oktober t/m 1 november vakantie gevierd.
Grootste drukte
‘Naar verwachting concentreert de drukte zich in de eerste twee weekenden, in het weekend van 16 tot 17 oktober en van 23 tot 24 oktober’, aldus Remco Hofstede, managing partner van HotelSpecials.nl.
Herfstvakantie top-10
Top 10 bestemmingen tijdens de herfstvakantie zijn bij HotelSpecials.nl:
1. Antwerpen
2. Berlijn
3. Brussel
4. Maastricht
5. Valkenburg
6. Scheveningen
7. Brugge
8. Amsterdam
9. Parijs
10. Gent
‘Bourgondische steden, badplaatsen en cultuursteden zijn ook nu weer het meest in trek’, concludeert Hofstede uit het overzicht. Nederlanders zijn in de herfstvakantie overigens net zo graag in het buitenland als in eigen land blijven. Die trend was overigens in 2008 al gezet.
Opvallende topbestemmingen
Buurland België blijft een geliefd vakantieland met zijn veelzijdige steden. Bovendien bereiken Nederlanders een stad als Antwerpen met goede vervoersmogelijkheden in een mum van tijd. Ditzelfde geldt voor Parijs, een romantische bestemming die elke vakantieperiode in de top-10 is terug te vinden.
Berlijn
Berlijn is dit jaar druk bezocht vanwege de herdenking van de val van De Muur in 1989. In het kader hiervan worden tal van evenementen in en om Berlijn georganiseerd.
Dumpprijzen
In Nederland is Amsterdam populair, waar hotels dit jaar massaal kamers aanbieden tegen dumpprijzen.