Reisverzekeringen en vakanties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ga je regelmatig op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering veelal de beste optie. Stap je één keer per jaar op het vliegtuig richting de zon? Dan is een kortlopende reisverzekering voldoende.
Over reisverzekeringen is al veel geschreven, maar het ontbreekt veelal aan nuttige, onafhankelijke en objectieve informatie. Een positieve uitzondering daarop is een nieuw initiatief: www.reisverzekeringblog.nl De website ziet er fris en overzichtelijk uit en de artikelen zijn goed leesbaar. Op het blog staat interessante en actuele informatie over bijvoorbeeld:
– de rol van een Alarmcentrale;
– hoe voorkom je dubbelde dekkingen met je zorgverzekering;
– heldere uitleg over reis- en annuleringsverzekeringen;
– preventie;
Mexicaanse griep in relatie tot reizen en vakantie.


De redactie van Reisverzekering Blog bestaat uit deskundigen die al jaren werkzaam zijn in de verzekeringsbranche. Doordat er geen binding is met een reisverzekeraar en er geen reisverzekeringen kunnen worden afgesloten kan de redactie ook geheel onafhankelijk haar mening geven.
Meerdere malen per week plaatst de redactie een interessant artikel. Bezoekers kunnen direct reageren op de artikelen en vragen stellen aan de redactie. Het is mogelijk om Reisverzekering Blog te volgen op Twitter, aanmelden voor de nieuwsbrief kan ook.
Reisverzekering Blog zal de komende tijd ook onderzoek doen naar de verschillen in de dekking van reisverzekeringen. Dit zal ook inzicht geven in de premieverschillen. Een lagere premie gaat soms ten koste van de dekking.
Zoals gezegd, een prima initiatief!