RIU opent hotel in Panama

Riu Panama Plaza, het eerste stadshotel van de onderneming, opent zijn deuren op 1 november 2010 in Panama na een investering van 125 miljoen dollars.
De hotelketen presenteert RIU PLAZA, de nieuwe productlijn gericht op de stedelijke sector
RIU Hotels & Resorts heeft voor Panama City gekozen om op 1 november 2010 het hotel Riu Panama Plaza te openen. De eerste vestiging in een stad en de eerste in de productlijn RIU PLAZA. Deze nieuwe lijn biedt uitzonderlijke service en is gericht op zowel de zakelijke als de toeristische markt.
Riu Panama Plaza is een modern hotel gelegen op een uitmuntende locatie in het hart van het banken- en zakendistrict van Panama City op 21 km van het internationale vliegveld Tocumen. Het luxueuze vijf sterren hotel met een investering van 125 miljoen dollars, zal 645 kamers hebben en zal een ideale setting zijn voor evenementen, vergaderingen en congressen. De gasten kunnen in het hele hotel gratis over highspeed wireless internet beschikken, ook in de kamers.


Don Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts, zegt: “We hebben in Panama City een goede mogelijkheid gezien om de eerste stap te zetten naar de stedelijke markt van congressen en incentives. Met enthousiasme presenteren wij het beste van de service en de filosofie van RIU toegepast in de stad. Het is een emotioneel moment voor de onderneming en ook een van de belangrijkste uitdagingen in de geschiedenis van RIU”.
Het hotel beschikt over optimale voorzieningen voor de zakelijke sector, met precies de juiste balans tussen stijl en functionaliteit en met de gerenommeerde RIU service. De RIU Class Executive lounge, gratis voor gasten in de executive kamers en suites, is een relaxruimte waar gasten een krant kunnen lezen en genieten van de gratis geschonken wijn, bier, frisdranken, thee en koffie.
Het hotel bestemt 1.965 m2 voor bijeenkomsten en evenementen, verspreid over 17 conferentiezalen met capaciteiten tot bijna 1.000 personen. De zalen zijn flexibele ruimtes die aan te passen zijn aan de wensen van de gebruikers.
Het businesscentrum is gratis toegankelijk voor gasten van het hotel en volledig uitgerust om aan de behoeftes van zakelijke gasten te voldoen.
Het gebouw van 35 verdieping biedt ruimte aan 645 ruime kamers, met 24 uur per dag roomservice, gratis minibar, verblijfsruimte met bank en bureau. Er zijn verschillende soorten kamers, namelijk Deluxe, Executive, Senior Suites (89m2), Presedentiële Suites (120m2) en Penthouses (258m2 en 306m2). De executive kamers, suites en penthouses op de bovenste verdiepingen bieden spectaculair uitzicht op de stad.
Riu Panama Plaza biedt de gasten een gevarieerd en exquise gastronomisch aanbod waarbij gekozen kan worden tussen de restaurants Arts en Tastes, de Lobby Bar Studio 50, de Sushi Lounge en de Lounge Snack Bar Ibiza. Het ontbijt is gratis in het restaurant Arts, en bestaat uit een gevarieerd buffet met volkoren producten en life cooking. De gasten kunnen genieten van cocktails en muziek in de pub discotheek Yes.
Het hotel Riu Panama Plaza is ook uitgerust met een buitenzwembad met geïntegreerde whirlpool, fitnessruimte, spa en wellness centrum, Turks bad, kapper en schoonheidssalon.
Panama City, hoofdstad van de Republiek Panama, is een moderne en cosmopolitische metropool en is het belangrijkste business-, banken- en financieel centrum van de Midden Amerikaanse regio. Het belang van het Panamakanaal heeft het in een strategische en mondiaal logistiek centrum veranderd en het heeft daarmee een sleutelpositie in het luchtverkeer tussen Noord- en Zuid-Amerika verkregen.

Plaats een reactie