Niet alleen Düsseldorf Airport doet goede zaken dankzij Nederlanders die via Duitsland vliegen, Airport Weeze heeft met 264.000 passagiers in juli 2009 voor het eerst in haar zesjarig bestaan meer dan een kwart miljoen passagiers in één maand begroet. Dit is een stijging van 83 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.
De groei van januari tot eind juli ten opzichte van dezelfde periode 2008 bedraagt maar liefst 61 procent. Bijna 1,3 miljoen passagiers zijn in deze periode van Weeze vertrokken en geland. Weeze verwacht tot eind van dit jaar meer dan twee miljoen passagiers te noteren.


Ryanair
De enorme groei is ook in dit jaar te danken aan Europa’s grootste lowcost airline Ryanair, die vanaf Weeze met zeven daar gestationneerde Boeings 737-800 naar 44 bestemmingen in heel Europa vliegt. Maar ook de vakantiecharters van Hamburg International, Sky Airlines en Transavia worden deze zomer, mede in samenwerking met Nederlandse en Duitse touroperators, zeer goed geboekt. Veel Nederlandse toeristen vliegen vanaf deze luchthaven naar zonbestemmingen zoals Kreta, Lanzarote, Corfu en Ibiza.
Bron: persbericht op Tourpress.nl