Een wat vreemde titel voor een artikel misschien, maar de wereld is eigenlijk best groot en soms komen plaatsen op onze fijne aardbol meerdere keren voor. Helaas kan dat ook in je nadeel werken.
Johannes Rutten was samen met zijn 15 jarige kleinzoon klaar voor de reis van zijn leven naar Sydney Australië, bij een onbekend Nederlands reisbureau boekte ze samen een vliegticket naar Sydney, en daar ging het nu net fout. Er zijn namelijk 2 Sydney’s op deze aardbol er is een Canadees Sydney in de staat Nova Scotia en een Sydney in het Australische New South Wales, ondanks dat de naam gelijk is zijn beide steden totaal verschillend van elkaar.
Dat Johannes en zijn kleinzoon echt naar het Australische Sydney wilden reizen bleek wel aan hun zomerse uitrusting en… de Australische dollars in plaats van de Canadese variant.
Volgens de persvoorlichter van Air Canada is het zeker niet de eerste keer dat deze vergissing wordt gemaakt, vorig jaar nog landde twee Engelse backpackers op het koude vliegveld.
Hoe het reisbureau de fout heeft opgelost is nog niet bekend, misschien lezen we dat binnenkort.
foto (c) allesoveraustralie.nl