Anwerpens vernieuwde architectuurroute voert je van het middeleeuwse Steen via de flamboyante wijk Zurenborg tot de hippe loft uit de gelijknamige populaire film. Je ziet een staalkaart aan stijlen. Want uit elke eeuw en periode telt de Scheldestad wel één of meer voorbeelden. Tegelijk fiets je langs highlights van tien eeuwen boeiende stadsgeschiedenis.
In de afgelopen jaren jaren kreeg Antwerpen er enkele opvallende blikvangers bij, waaronder het gerechtsgebouw en het MAS. Maar de Architectuurroute zit ook vol verrassingen.


‘Chinese Muur’
Zo fiets je langs de Antwerpse ‘Chinese muur’, tuinwijken met fraaie villa’s en de opvallende restanten van drie wereldtentoonstellingen. Vele bekende namen op het traject ook: van befaamde Belgische architecten als Renaat Braem en bOb Van Reeth tot internationale toppers als Le Corbusier of Richard Rogers.
Extra tips
Met de tien extra tips van stadsgids en auteur van de brochure Alex Elaut haal je nog meer uit je trip. Zo loont het de moeite om even binnen te kijken in het Sint-Felixpakhuis of in de onderhoudsloods voor locomotieven van het Park Spoor Noord.
De Architectuurroute is 32 km lang, start en ‘finish’ zijn op de Grote Markt en het traject is met zeshoekige bordjes goed en zorgvuldig bewegwijzerd.
Praktisch
De brochure ‘Architectuurroute’ kost 2 euro en is verkrijgbaar aan de balies van Antwerpen Toerisme & Congres, Grote Markt 13 en in het Centraal Station, niveau 0, vlakbij de roltrappen. Telefonisch of via mail bestellen kan bij TPA, tel. 0032 3 240 63 73 of e-mail: verzending@tpa.be
Bron: persbericht op Tourpress.nl