De zomermaanden zijn helaas altijd een periode waarin activisten en terroristen aandacht voor hun zaak willen trekken door middel van bomaanslagen. Vanochtend was het raak in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Twee krachtige inslagen luxe hotels in de stad en een derde aanslag enkele uren later in een winkelcentrum hebben gezord voor minimaal negen doden en tientallen gewonden volgens de internationale pers. Onder de gewonden zijn minimaal 3 Nederlanders, waarvan er twee zwaargewond zouden zijn. De identiteit van deze slachtoffers is op dit moment nog niet bekend.
De getroffen hotels zijn het Ritz-Carlton en het Marriott hotel dat in 2003 ook al een zware bomaanslag te verwerken kreeg.


Gevaar?
Helaas behoren dit soort berichten tot de realiteit waar je ook als toerist mee te maken kunt krijgen. Ook dichtbij huis zoals in Spanje is het meerdere keren per jaar raak, hoewel er daar zelden slachtoffers vallen. Ook op populaire zonbestemmingen zoals Egypte en Turkije is het regelmatig raak. Daarom is het belangrijk om via de reisadviezen van het ministerie van buitenlandse zaken op de hoogte te blijven van risico’s die gelden voor bepaalde landen. De kans dat je bijvoorbeeld Gambia of Suriname een tropische ziekte oploopt blijft veel groter dan de kans dat je ergens door een bomaanslag getroffen wordt, maar een beetje informatie kan nooit kwaad.
Reisadviezen van alle landen