Zoals de meeste lezers wel weten ben ik gek op statistieken en laat ik nu net een hele leuke gevonden hebben. de The Economist Intelligence Unit analyseert jaarlijks allerlei gegevens over de steden in de wereld, hierbij wordt gekeken naar de kosten van levensonderhoud, de kansen op een woning, de drukte in het openbaar vervoer maar ook naar criminaliteit en werkloosheid.
Dit jaar is de uitslag verrassend, de Top 10 wordt aangevoerd door Vancouver in Canada, De tweede plaats door Wenen (verbaast me niets, het is een heerlijke stad om te zijn) de derde plek wordt bezet door de Australische stad Melbourne een nieuwkomer in de top 10. samenvattend bevat de top 20 bijna alle australische hoofdsteden zoals Sydney en Perth, Sydney is helaas wel een paar plaatsen gezakt wat voornamelijk te wijten is aan het overbelaste openbaar vervoer netwerk. Naast Australische en Canadese steden, scoren de Europese steden ook hoog, Geneve, Zurich en het finse Helsinki mogen alle drie een plek in de top 10 in bezit nemen.
Opvallend is dat de eerste Amerikaanse steden pas in de top 30 voorkomen, Athene is de Europese hekkensluiter met een 63ste plek.
(c) foto: Mvjs