De kogel is door de kerk, de vakantie is geboekt. We gaan deze zomer weer lekker naar Moraira in Spanje. Ook dit jaar hebben we weer gekozen voor Casa Alicia van Spaanse Zon. Deze villa met fantastisch zwembad is ons 2 jaar geleden zo goed bevallen dat bij het zoeken naar een vakantiebestemming we bleven vergelijken met deze villa. Er zijn twee hoofdredenen om dit te boeken en dat is allereerst de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die je hier krijgt. Je betaalt voor een villa op bijna duizend vierkante meter met 3 slaapkamers, twee badkamers, een complete keuken en een heerlijk zwembad maximaal nog geen 40 euro per persoon per nacht (hoogseizoen – bezetting 6 personen). Daar kun je langs de Cote D’Azur meestal nog geen driekamerappartement voor huren waarbij je op zo’n 40 vierkante meter tussen een hoop andere mensen zit.


Komt bij dat de eigenaren van de villa zelf in Moraira wonen en leven. Je wordt persoonlijk welkom geheten en naar de villa gebracht en als er een probleempje is wordt het razendsnel en uitstekend opgelost. Je hebt het gevoel dat je in goede handen bent en dat is toch belangrijk voor een vakantie.
De tweede reden is de plaats zelf. Moraira is een dorp aan de Costa Blanca waar wel veel toerisme is, maar geen massatoerisme. Hotels zijn er bijna niet, vrijwel iedereen zit in villa’s waardoor je al een heel andere sfeer krijgt. Ook zijn de restaurants van uitstekende kwaliteit, loop je hier geen Sjonnie en Anita’s tegen het lijf en heb je het gevoel écht op vakantie te zijn. Niet voor niets schreef ik twee jaar geleden al over het bestbewaarde geheim van Spanje.
Spaanse Zon
Mocht je nog geen vakantie geboekt hebben en Spanje overwegen, dan kan ik aanraden om zeker eens op de website van Spaanse Zon te kijken. De verschillende villa’s staan daar uitvoerig beschreven en van elke villa vind je een groot aantal foto’s waarvan ik uit ervaring kan zeggen dat ze waarheidsgetrouw zijn. Voor wie nog wil boeken…ik hoop dat er nog plek voor je is, want soms moet je al ruim een jaar van tevoren boeken.