In Griekenland zouden veel ondernemers staan juichen als er daadwerkelijk een verbod op all-inclusive vakanties zou komen (lees de reacties maar op de prikborden van Griekenland en Rhodos) en rokers zouden zeer gelukking zijn met het opnieuw invoeren van de mogelijkheid om te roken aan boord van vliegtuigen, maar uiteraard ging het hier om 1 april grappen.
Sommigen twijfelden, maar veel lezers moesten toch al snel aan de datum 1 april denken toen ze de berichten op vakantie.paginablog.nl. Toch lagen beide artikelen dicht bij de waarheid. Een systeem waarmee rokers een sigaretje op kunnen steken in het vliegtuig en daarvoor te laten betalen is mogelijk en volgens mij ook commercieel interessant. Het is alleen maatschappelijk niet meer verantwoord en daarom zullen luchtvaartmaatschappijen er niet aan willen geloven.


Ook het verbod op all-inclusive vakanties in Griekenland is iets wat zou kunnen gebeuren. Een steeds groter deel van de inkomsten uit het toerisme op de Griekse eilanden verdwijnt naar het buitenland, waar de grote reisorganisaties zitten die het meeste profiteren van all-inclusive toerisme. Vakantiegangers die regelmatig naar Griekenland gaan zien het aantal restaurants, barretjes en winkels snel kleiner worden als gevolg van de all-in accommodaties. Voorbeelden genoeg te vinden op Kreta, maar ook op kleinere eilanden zoals Kos, Zakynthos en Rhodos.
Als de Griekse overheid optimaal wil profiteren van de toeristen die naar Griekenland komen moeten ze eens bekijken of ze het all-in toerisme niet aan banden moeten leggen. Het toerisme is de belangrijkste inkomstenbron van het land en als het slecht gaat met deze sector, zal het hele land daarvoor bloeden.
Dit is de tijd om het roer om te gooien en te gaan voor kwalitatief hoogstaand toerisme waarbij cultuur op de eerste plaats komt. Aan toeristen die hun all-inclusive hotel niet uitkomen verdienen de Grieken bijna niets en de mensen die wel wat willen besteden laten Griekenland steeds vaker links liggen omdat de authenticiteit steeds verder te zoeken is.