Wintersport? Vergeet de vignetten niet

De komende weken gaan velen van ons weer richting Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk om de latten of een brede plank onder de voeten te zetten. Naast de bijna dagelijkse vluchten van Transavia naar de populaire wintersport bestemmingen kiezen nog steeds veel mensen voor vervoer met eigen auto. Het is tenslotte de makkelijkste manier om alles mee te nemen en je zit niet gebonden aan je maximale bagage gewicht van 20 kg, een paar Ski-schoenen tikt namelijk al lekker aan op de weegschaal.

Voordat je weggaat met de auto zorg je natuurlijk dat alles in orde is, winterbanden, sneeuwkettingen, genoeg ruitensproeier antivries en de rest hoef ik niet op te noemen. Maar wat ontzettend veel mensen vergeten zijn de tol vignetten voor o.a. Oostenrijk en Zwitserland. Het viel me ontzettend op hoeveel Nederlanders het proberen om zonder vignet Oostenrijk in te rijden, een besparing van slechts 8 euro’s (op een vakantie van vele duizenden euro’s) maar wel een besparing met een enorm risico.
De Oostenrijkse toezichthouder op de snelwegen, en dus op het betalen van tol heeft namelijk het controleren van de vignetten met ingang van 1 februari verscherpt, en als klap op de vuurpijl ook nog eens het boetebedrag voor het niet hebben van… verhoogd. Indien je gepakt voor door deze tollenaren dan kun je direct een vignet kopen voor € 120,- of…. later betalen maar dan komt er nog eens € 180,- euro aan administratiekosten bij. Dat maakt samen € 300,- en dat zijn toch weer 2 liftpassen. Smoesjes verzinnen heeft bij deze heren en dames geen zin.
Vignetten koop je in Nederland bij de ANWB of onderweg bij de diverse tankstations in Duitsland voor de grensovergang met Oostenrijk.

Plaats een reactie