Vijf nieuwe bestemmingen voor Arke Fly

ArkeFly breidt het aantal bestemmingen waarop zij met ingang van het komende zomerseizoen vliegt flink uit. In het nieuwe vluchtschema voor zomer 2009 prijken vijf nieuwe bestemmingen op de lijst: Cyprus, Samos, Lesbos, Madeira en Kroatië. Daarnaast zijn de vluchten naar Turkije flink uitgebreid.

Cyprus
ArkeFly vliegt zomer 2009 iedere vrijdag naar zowel Larnaca als Phapos op Cyprus. Cyprus is een bijzonder eiland van mythen en legenden. De geschiedenis gaat er tot tienduizend jaar terug in de tijd, met vele beschavingen en grote personages.
Het is een afwisselend eiland met mooie stranden en een binnenland dat rijk is aan natuur en cultuur. Er heerst een sfeer van zorgeloosheid en de tijd lijkt stil te staan, een gevoel dat nog wordt versterkt door de vriendelijke gastvrijheid van de bevolking. Het eiland bestaat sinds de inval door de Turken in 1974 uit een Grieks en een Turks deel.
Samos/Lesbos
De Griekse eilanden Samos en Lesbos zijn vanaf zomer 2009 iedere dinsdag met ArkeFly te bereiken. Samos ligt in de Egeïsche zee, voor de kust van Klein Azië en staat bekend om haar zoete wijnen. De natuur is er weelderig, met groene heuvels en bergen. Voor de cultuurliefhebber zijn er grotten, kloosters en archeologische plaatsen te bezichtigen. De standliefhebber kan terecht op de vele eindeloze zandstranden.
Lesbos is een eiland dat rijk is aan volkstradities; zo staat het onder meer bekend om pottenbakkerijen, houtsnijwerk en volksarchitectuur. Op Lesbos is de originele architectonische erfenis vrijwel geheel intact gebleven. De architectuur van zelfs het kleinste dorp is daardoor opmerkelijk. Lesbos heeft veel belangrijke musea en stranden met watersportmogelijkheden. Door de variëteit aan natuur is hier ook veel ecotoerisme.
Madeira
Madeira is bij uitstek een eiland voor liefhebbers van rust en natuur. Het eiland leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen of het ondernemen van sportieve activiteiten. De bestemming wordt iedere zondag in het voor- en het najaar, de seizoenen waarin de natuur op haar mooist en de temperatuur op z’n best is, door ArkeFly aangevlogen.
Nieuw in het programma is het zustereiland Porto Santo met mooie stranden, dat gemakkelijk per ferry bereikbaar is. Hierdoor is het mogelijk om natuureiland Madeira te combineren met een paar dagen op het strand in Porto Santo.
Kroatië
In de maanden juli en augustus vliegt ArkeFly iedere dinsdag naar Pula in Kroatië. Nehalve om zijn eilanden is Kroatië vooral bekend om de grillige kustlijn, mooie natuur, sfeervolle stadjes en Nationale Parken. Daarnaast heeft het land vele kuuroorden en thermale baden, die bij toeristen geliefd zijn om hun geneeskrachtige werking.
Turkije
ArkeFly vliegt zomer 2009 dagelijks naar Antalya, drie keer per week naar Bodrum en twee keer per week naar Dalaman.
Alle bestemmingen van ArkeFly
ArkeFly vliegt komende zomer naar Spanje, Portugal, Griekenland, Turkije, Egypte, Tunesië, Kroatië, Bulgarije, Cyprus, Gambia, Mexico, Cuba, Jamaica, de Nederlandse Antillen, Aruba, de Dominicaanse Republiek en Isla Margarita.
Bron: persbericht op TourPRess.nl

Plaats een reactie