De afgelopen weken zijn er veel berichten in de media verschenen over minder vakantieboekingen omdat de consument terughoudend zou zijjn vanwege de kredietcrisis. Voor de reisbranche geldt hetzelfde als overal: het is geen trend die bij elke tak of organisatie zichtbaar is. Zo profiteren steden als Antwerpen, Brugge en Maastricht van het feit dat wij het dichter bij huis zoeken. Ook de bungalowparken schijnen niet te klagen te hebben over de belangstelling. Afgelopen week kwam ik ook dit persbericht tegen bij TourPRess waarin de reisorganisatie Eliza was here meldt 70% meer boekingen te hebben dan vorig jaar:


Terwijl de reissector zich zorgen maakt over de mogelijke gevolgen van de economische recessie voor het vakantiegedrag van de Nederlander gaat het reisorganisatie Eliza was here voor de wind. De kleine touroperator loopt op dit moment ruim 70 procent voor op het aantal winterzonboekingen in vergelijking met het vorige jaar. Eliza was here is gespecialiseerd in betaalbare vakanties naar authentieke landhuizen, boerderijen, finca’s en andere bijzondere vakantieadresjes waarbij rust en kleinschaligheid centraal staan.
‘Small is blijkbaar nog steeds beautiful. Kleine reisorganisaties met een specifiek vakantieproduct laveren mooi tussen de economische neergang door,’ concludeert Eliza was here-directeur Koen Everink.
Ontsnappen
‘Als kleine speler in de vakantiemarkt constateer ik dat onze klanten juist in een moeilijke periode wel even ontsnappen aan hun dagelijkse zorgen en op vakantie gaan. Dit tegen een goede prijs, gegarandeerde zon in combinatie met een kleinschalige accommodatie ver weg van stampende disco’s.’
Voor het komende winterseizoen tot 31 maart 2009 heeft Eliza was here het aantal vakantieadressen in haar winterzonbestemmingen flink uitgebreid. In vergelijking met verleden jaar biedt de touroperator deze winter nu in totaal 54 accommodaties aan in de zonbestemmingen Portugal, Madeira, Andalusië, Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife.
Zuid-Europa
In Andalusië is het aanbod met vier nieuwe bijzondere accommodaties uitgebreid, op het eiland Lanzarote twee en op Madeira en Gran Canaria één. Everink: ‘Wil je tijdens onze winter gegarandeerde en betaalbare zon hebben, dan zijn Zuid-Europa en de Canarische eilanden nog steeds dé bestemmingen. En omdat men elkaar in vrijwel elke bedrijfstak op dit moment een crisis aanpraat, willen onze klanten die negatieve spiraal graag eventjes ontvluchten’.
Andalusië
In de Zuid-Spaanse regio kan men nu uit twaalf accommodaties kiezen. De nieuwe onderkomens zijn La Almunia de Valle – een mooi stulpje met tien kamers, prachtig gelegen in de Sierra Nevada. Op vijf minuten afstand van het schitterende plaatsje Ronda ligt hotel El Juncal – een finca met negen kamers en een zwembad.
Trendy en authentiek
Trendy ingerichte kamers met hier en daar authentieke elementen: dat mag de gast verwachten bij een verblijf in Cortijo Escondido in het dorpje Arcos de la Frontera. Ook golfliefhebbers zitten hier goed want men kijkt uit op een 18-holes golfbaan. Voor vakantiegangers die graag in een paleisachtige omgeving vertoeven is hotel Cortijo Bravo de aangewezen locatie: twintig mooie kamers in een voormalige adellijke residentie, zeer rustig gelegen tussen Malaga en Nerja.
Lanzarote
Met twee nieuwkomers biedt Eliza was here nu acht verschillende accommodaties aan op Lanzarote aan. Een van de aanwinsten is Finca de Las Laderas, gelegen in het Famara Natuurpark, is een verbouwde boerderij waar men in appartementen verblijft. In het noorden van het eiland is Casa Shanti toegevoegd aan het aanbod: een mooi huis met drie riante slaapkamers midden in het dorp Maguez.
Huurauto inbegrepen
Op de website www.elizawashere.nl vindt men foto’s en beschrijvingen van de accommodaties en suggesties voor uitstapjes omdat in het arrangement altijd een huurauto is inbegrepen. Ook hebben de acco’s vrijwel altijd een eigen zwembad.
Internet: www.elizawashere.nl