Sneeuwhoogte.nl is met afstand de populairste wintersportwebsite van Nederland. Maar liefst 28 procent van de internettende wintersporters gebruikt deze website om zich te oriënteren op de volgende sneeuwvakantie. Dit blijkt uit het jaarlijkse wintersportonderzoek van NBTC-NIPO research naar trends en voorkeuren onder Nederlandse wintersporters.
NBTC-NIPO research onderzoekt onder meer welke websites de Nederlandse wintersporter raadpleegt in de oriëntatiefase. Het onderzoek stelt vast, dat ruim de helft van de wintersporters internet raadpleegt om zijn keuze voor de wintersportvakantie te bepalen.


Meest geraadpleegd
De website Sneeuwhoogte.nl blijkt de meest geraadpleegde wintersport site. De websites van alle individuele skidorpen en skigebieden worden als verzamelcategorie eveneens door 28 procent van de respondenten genoemd.
Populairder dan Google
Sneeuwhoogte.nl is populairder dan de websites van hotels en pensions samen (25%) en scoort zelfs beter dan Google (21%). De website overklast tevens de gezamenlijke websites van de touroperators en reisbureaus (11%), de website van de Nederlandse Skivereniging (wintersport.nl 11%), de verschillende wintersportdochters van Startpagina.nl (5%) en de site Wintersporters.nl (4%).
Uitstekende naamsbekendheid
Opvallend is dat de deelnemers aan de enquête maar drie individuele wintersportwebsites noemen tussen verder alleen verzamel categorieën. Daaruit blijkt een uitstekende naamsbekendheid van Sneeuwhoogte.nl.
Informatiebron voor boeking
‘De webstatistieken laten zien dat Sneeuwhoogte.nl over het seizoen vrijwel de hele wintersportmarkt bereikt. Nog veel meer mensen dus dan uit dit onderzoek blijkt’, aldus initiatiefnemer Thomas Pakvis. ‘Toch is dit onderzoek een opsteker voor ons, omdat je ziet dat een zeer grote groep wintersporters Sneeuwhoogte.nl al in het voorseizoen gebruikt als informatiebron voorafgaand aan een boeking’.
Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl is een initiatief van de wintersportliefhebber en internetondernemer Thomas Pakvis. Sinds 1999 biedt deze website het Nederlandse wintersportpubliek betrouwbare sneeuwhoogtes in de Alpen en het Sauerland.
Sneeuwverwachting.nl
In september 2008 hebben Thomas Pakvis en de meteoroloog en wintersportjournalist Hajo Smit de website Sneeuwverwachting.nl gelanceerd met actueel wintersportnieuws en dagelijkse weer- & sneeuwberichten.
Zie ook
Resultaten NBTC-NIPO research in grafiek
Resultaten NBTC-NIPO research in tabel
Internet:
www.sneeuwhoogte.nl
www.sneeuwverwachting.nl
Bron: TourPRess.nl persberichten