Ik las zojuist dat de olieprijs vandaag onder de 70 dollar per vat gedaald is. Dat betekent volgens mij dat de luchtvaartmaatschappijen de destijds ingevoerde brandstoftoeslagen inmiddels helemaal kunnen afschaffen. De toeslagen die nodig waren om de snel stijgende olieprijzen op te vangen zijn volgens mij op dit moment helemaal niet meer nodig.
Op de site van de KLM lees ik:
“De prijs van kerosine is hoog en is aan wisselingen onderhevig. KLM heft daarom een brandstoftoeslag op alle KLM tickets, deze is afhankelijk van de ontwikkelingen op de oliemarkt. Naar Europese bestemmingen bedraagt deze momenteel € 37 per gevlogen segment en naar intercontinentale bestemmingen € 123(vluchten korter dan 9 uur) en € 133(vluchten langer dan 9 uur) per gevlogen segment. De toeslag geldt per vlucht, dus zowel voor de heen- als de terugreis en eventuele tussenliggende vluchten.”


Volgens mij is dat nog (bijna) net zoveel als toen de olie het dubbele kostte. Het lijkt er dus op dat de luchtvaartmaatschappijen hun zakken momenteel vullen ten koste van de consumenten. En de KLM maar klagen dat ze deze zomer 230.000 minder passagiers hadden vanwege de vliegtaks. Even rekenen…wat kost meer…45 euro vliegtax voor een retourtje Thailand of Australië of 266 (2x 133) euro overbodige brandstoftoeslag……
U I T Z U I G E R S !!!!!!!!!!!