Mamma Mia! kennen we allemaal wel als de super hit van de Zweedse Band Abba. Nadat de hit carrière zo goed als over was en Björn Anni, Agnetha en Benny klaar waren met het geld tellen werd het tijd voor een musical.
Na 803 voorstellingen in Nederland en duizenden shows in de rest van de wereld dachten we dat de pap wel een beetje op zou zijn. Niets is minder waar want deze week gaat Mamma Mia! de film in een kleine 100 bioscopen in Nederland in Première. Tja, nu vraag je je natuurlijk af wat zit die gozer nu over die foute muziek te schrijven.
Wat is nu namelijk het geval de film is voor een groot deel in Griekenland opgenomen, sterker nog de film is opgenomen in het mooiste stukje Griekenland, namelijk in de Pilion. Het kleine vissersdorpje Damouhari (bij Mouressi) heeft namelijk een aantal dagen als levend decor gefungeerd.
Naast Damouhari zijn er ook opnames gemaakt op de eilanden Skopelos en Skiathos. Al met al wordt Griekenland goed op de kaart gezet in deze film met in de hoofdrol Pierce Brosnan (ex-James Bond) en Meryl Streep.


en hier onder de trailer