Laatste nieuws bosbranden Griekenland

Diverse landen hebben inmiddels hulp toegezegd om de branden te blussen. Cyprus heeft een blushelikopter gestuurd en Italie en Frankrijk beide twee blusvliegtuigen. De meeste hiervan zijn op Rhodos al actief aan het blussen. Het dorp Laerma is opnieuw in gevaar. De brandhaarden naderen het dorp op Rhodos snel en een kerk en twee huizen zijn al beschadigd. Voor zover bekend verblijven hier geen toeristen. Tot op heden zijn er geen meldingen van gewonden door de bosbranden. Inmiddels schijnt volgens Ekathimerini ook het Kiotari Bay Hotel als vierde hotel ontruimd te zijn. In totaal zijn nu meer dan 2000 toeristen uit het gebied geevacueerd naar naburige stranden. In de zomermaanden zijn bosbranden in Griekenland en Spanje steeds vaker een feit. Hotels, accommodaties en lokale overheden zijn hier goed op ingesteld.
Op het vasteland bij Patras woedt nog steeds een ferme bosbrand. De snelweg naar Athene is nog steeds niet volledig vrijgegeven en op sommige plaatsen heeft het vuur de stranden bereikt. Campings, stranden en andere recreatieplaatsen zijn door de brandweer ontruimd. Er deden zich geen verdere problemen voor. De schade van deze bosbrand is nog niet bekend.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren