RIU versterkt dit jaar zijn aanwezigheid op de Canarische Eilanden met het toevoegen van een nieuw hotel op Tenerife. Het ClubHotel Riu Buena Vista, met 4 sterren en 500 kamers, wordt in november 2008 aan de portefeuille van Riu toegevoegd. Deze operatie versterkt de al behoorlijke inzet van Riu op deze Spaanse bestemming, die al een goede positie heeft, en zet ook in op het gezinssegment, aangezien het hotel beschikt over een ruime hoeveelheid verschillende soorten kamers en een groot activiteitenaanbod.
Het nieuwe ClubHotel Riu Buena Vista ligt boven Playa Paraíso en heeft een spectaculair uitzicht op Gomera. Van dit uitzicht kan eindeloos genoten worden vanuit de twee zoutwaterzwembaden en vanuit het merendeel van de kamers.


De kamers van het hotel zijn verdeeld over vijf gebouwen en de afmetingen van de kamers variëren van 40 vierkante meter voor een standaardkamer tot 150 vierkante meter voor de elegante villa’s. Deze ruime maten maken het hotel tot een ideale bestemming voor paren die met kinderen reizen.
Deze nieuwe toevoeging maakt het aanbod van Riu op Tenerife compleet, waar al hotels van het type Riu Classic en Riu Palace zijn, namelijk Riu Palace Tenerife, Riu Arecas, Apartotel Riu Adeje en Riu Garoe. Het Buena Vista behoort tot het type ClubHotel en dit richt zich vooral op het tegemoetkomen aan de behoeftes van gezinnen, jongeren en sportliefhebbers, door het aanbieden van veel kinderactiviteiten, amusement en sportmogelijkheden. Daarbij maken de keuzevrijheid in de uren en de grote variëteit in het aanbod van de gerenomeerde All Inclusive by RIU dit tot een ideaal hotel voor de genoemde doelgroepen.