Emirates, de luchtvaartmaatschappij uit het oliestaatje Dubai is de eerste die sinds gisteren het mobiele bellen tijdens de vluchten toestaat.
Alle toestellen van Emirates worden binnenkort uitgerust met een speciaal systeem wat er voor zorgt dat het mobiele telefoon verkeer niet stoort met de elektronica aan boord van het toestel.
Tijdens de vlucht kunnen passagiers gewoon SMS-jes ontvangen, het voeren van telefoongesprekken wordt tijdens de nacht beperkt.


De Staff van Emirates zal passagiers verzoeken om het toestel op de “silent mode” te zetten zodat de passagier die proberen te slapen niet gestoord worden door één of andere maffe ringtone.
Later in het jaar volgen ook de datadiensten zoals mobiel internet en zal het gebruik van een blackberry mogelijk worden in het vliegtuig.
Emirates is een moderne luchtvaartmaatschappij, en innoveert veel, Emirates heeft in het verleden veel prijzen gewonnen op het gebied van service en ontwikkelingen.
Helaas vliegt Emirates niet van een Nederlandse luchthaven maar wel vanuit Dusseldorf, waaronder naar Australie met het oog op de vliegtax scheelt dit gelijk 45 euro op je ticket.
Bron:
BBC News en emerce.nl