De Turkse stad Mersin is sinds oktober vorig jaar een mooi en groot winkelcentrum rijker: Forum Mersin. Als ervaren Mersin-bezoeker was ik verrast om zo’n groot en mooi opgezet winkelcentrum in deze stad aan te treffen. Verrassend is dat ik vorig jaar april in het ziekenhuis geweest ben tegenover Forum en helemaal niets gezien heb dat erop duidde dat er zo’n groot project weggezet werd en dat het er nu helemaal staat en volledig operationeel is.
Deze shoppingmall heeft tientallen mooie winkels verdeeld over 3 verdiepingen en 2 gebouwen. Het zeer nadrukkelijk aanwezige filiaal van MediaMarkt is één van de grootste commerciële successsen in Mersin. Verder is er een foodcourt op de bovenste verdieping met diverse restaurants en fastfoodzaken zoals McDonalds en Burger King. De acht zalen tellende bioscoop maakt het totaalplaatje compleet en maakt Forum tot een belangrijke trekpleister voor welgestelde lokale mensen, jeugd en toeristen.


De stad Mersin ligt aan de Cylicische Kust in Turkije en is vooral een havenstad. Toerisme is nog minimaal, hoewel er geruchten gaan dat de huidige burgemeester het toerisme een belangrijkere rol wil gaan laten spelen.
Reissite Landenportal.nl biedt objectieve en uitgebreide informatie over Mersin op www.landenportal.nl/mersin.htm
Een aantal foto’s van Forum Mersin: