Het nieuws van de consumentenbond vorige week dat er diverse reisaanbieders zich niet aan de nieuwe afspraken zouden houden met betrekking tot het publiceren van prijzen heeft voor opschudding gezorgd binnen de reisbranche. Zo bleek Neckermann er ten onrechte op te staan (het ging achteraf om een incidenteel geval dat direct hersteld is) en de beschuldigingen ten aanzien van Arke en Kras heeft de consumentenbond nooit hard kunnen maken waardoor ook deze organisaties ten onrechte op de lijst stonden.


Hoe gevoelig dit onderwerp binnen de reisbranche ligt hebben we zelf kunnen ervaren. Binnen anderhalf uur na publicatie van dit artikel reageerde een marketingman van één van de genoemde organisaties al per e-mail naar één van onze redacteuren met het verzoek om het artikel aan te passen door hun naam te verwijderen.
Het lijkt erop dat de consumentenbond inmiddels ook de nodige stront over zich heen heeft gekregen, want de lijst met reisaanbieders die de code zouden overtreden is op dit moment “tijdelijk niet beschikbaar”.