Antwerpen.startpagina.nl heeft gisteren tijdens jaarlijkse dochterdag van Startpagina.nl de titel Dochter van het Jaar 2007 in de wacht gesleept. Deze prijs kwam als verrassing voor de beheerder van de Startpagina over de Belgische stad Antwerpen. “Je hoopt natuurlijk dat je de titel wint, maar ik had zelf gerekend op een breder onderwerp als zwanger.startpagina.nl of internetnieuws.startpagina.nl als winnaar. Naast verrast ben ik natuurlijk ook dolgelukkig met deze titel. Dit is toch een stukje bevestiging dat je goed bezig bent met je pagina”, aldus trotse beheerder Patrick van Zundert.


Uitreiking
De prijsuitreiking vond plaats op zaterdag 12 mei in Utrecht tijdens de jaarlijkse Startpagina dochterdag. Op deze dag komen de vrijwilligers en medewerkers op informele wijze samen om workshops en presentaties te volgen, ervaringen uit te wisselen en gezellig te borrelen. De uitreiking van de titel Dochter van het Jaar vormt sinds 2004 een vast onderdeel van deze dochterdag.
De jury noemde Antwerpen.startpagina.nl een schoolvoorbeeld voor startpagina’s over steden en landen. Vooral de actuele en goed bijgehouden agenda maakte indruk op de juryleden.
Genomineerden en winnaars
De 10 genomineerde startpagina’s voor de verkiezing voor 2007 waren:
Antwerpen.startpagina.nl
Callcenter.startpagina.nl
Grotematen.startpagina.nl
Heelal.startpagina.nl
Hongarije.startpagina.nl
Internetnieuws.startpagina.nl
Krimpen-aan-den-ijssel.startpagina.nl
Secondlife.startpagina.nl
Vliegvissen.startpagina.nl
Zwanger.startpagina.nl
De tweede en derde plaats waren deze editie weggelegd voor respectievelijk zwanger.startpagina.nl en callcenter.startpagina.nl
Winnaars van vorige edities waren:
2004: Engelsetaal.startpagina.nl
2005: Porsche.startpagina.nl
2006: Quilten.startpagina.nl
Over Antwerpen.startpagina.nl
Beheerder Patrick van Zundert is de startpagina over Antwerpen begonnen vanwege de fascinatie die hij voor de Scheldestad heeft. Vrijwel wekelijks bezoekt hij vanuit Roosendaal de stad Antwerpen om te uit te gaan, te winkelen of gewoon om de sfeer van de stad op te snuiven. Zijn passie voor de stad wilde hij graag delen met anderen en van daaruit is hij begonnen met Antwerpen.startpagina.nl.
De pagina is op 30 juli 2001 online gegaan en heeft sindsdien ruim 600.000 bezoekers mogen ontvangen. Begin 2005 zijn er 2 kleindochters bij gekomen: Antwerpen-hotels.startpagina.nl met bijna alle hotels in Antwerpen op een rijtje en Antwerpen-restaurants.startpagina.nl met restaurants in Antwerpen ingedeeld per keuken.
Beheerder Patrick van Zundert
Naast de Antwerpen startpagina beheert Patrick nog meer bestemmingsgerelateerde en andere dochterpagina’s zoals Kreta.startpagina.nl, Miami.startpagina.nl, Cyprus.startpagina.nl en parfum.startpagina.nl. Het grote aantal bestemmingspagina’s komt voort uit het vele reizen dat hij de afgelopen tien jaar heeft gedaan (zo’n 200 reizen naar ongeveer 50 landen). Vanuit die passie schrijft hij ook als redacteur op het succesvolle Vakantie Paginablog, waar Antwerpen regelmatig de revue passeert.
Over Antwerpen
Antwerpen is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Vlaanderen, België en is erg populair bij Nederlanders als toeristische bestemming. Vooral in het weekeinde worden de winkelstraten, cafés, hotels, bioscopen en restaurants bevolkt door duizenden “Hollanders”. De haven van Antwerpen is na Rotterdam de tweede haven van Europa en biedt werk aan veel sinjoren.
’t Stad, zoals de lokalen Antwerpen noemen, is sinds de jaren ’90 ook bekend als modehoofdstad van België door het succes van zes modeontwerpers die in de jaren ’80 afstudeerden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.
Over Startpagina.nl
Startpagina.nl is sinds jaren één van de populairste Nederlandse websites en bestaat uit een verzameling hyperlink’s, verdeeld over vele “dochter”-pagina’s. Ook worden diensten aangeboden zoals een discussieforum, paginamarkt, smoelenboek, paginablog en andere diensten.
Op dit moment telt Startpagina.nl bijna 5500 dochterpagina’s en trekt alleen de voorpagina al zo’n 4,5 miljoen bezoekers per dag. Na Google heeft Startpagina.nl het grootste bereik in Nederland (bron: Multiscope, onderzoek over 2006).