Redacteuren Bas en Patrick van Vakantie Paginablog konden het niet laten om op 1 april een aantal fake berichten te plaatsen op Vakantie.paginablog.nl
Dat een aantal grappen geloofwaardig genoeg waren is bewezen door het grote aantal e-mails dat ontvangen werd door beide heren. Zo nam een gerenommeerde televisiezender contact op om meer achtergrondinformatie te krijgen over het beharingsverbod in Miami Beach en een Belgische projectontwikkelaar wilde weten waar hij in kon schrijven voor het kunstmatige eilanden project in Monaco.


Prikborden
De kenners en liefhebbers Kreta slikten het verhaal dat het Griekse eiland Kreta in 2013 een onafhankelijke staat zou worden niet helemaal. Bij sommigen rezen twijfels en vooral de geloofwaardigheid van de auteur brachten mensen aan het twijfelen. Lees hier de discussie op het Kreta-prikbord.
Bezoekster Maria 3 geloofde het verhaal vooral al niet vanwege het bericht over cabriowoningen.
Sneeuwalarm Canarische Eilanden
De berichten over sneeuwalarm op de Canarische Eilanden heeft niet geleidt tot berichten op prikborden. Wel zijn de links naar weersites meer aangeklikt dan normaal voor een zondag op Lanzarote.startpagina.nl, Tenerife.startpagina.nl en GranCanaria.startpagina.nl. Er waren dus kennelijk toch genoeg mensen die getwijfeld hebben en het bericht op die manier wilden verifiëren.
Alle 1-aprilgrappen van Vakantie.paginablog.nl
Lees ze hier nog eens na:
Sneeuwalarm Canarische Eilanden
Verbod op teveel lichaamsbeharing in Miami Beach
Monaco krijgt kunstmatige eilanden
Kreta over 6 jaar onafhankelijk van Griekenland
Katapultvliegvelden voor alle Malediven
Cabriowoningen in Mexico en Griekenland
De overige 364 dagen van het jaar zullen er weer wél serieuze en minder serieuze (maar wel authentieke) berichten geplaatst worden 😉