Onderweg met kinderen (1)

De komende zomer zullen er weer honderduizenden gezinnen met de auto op vakantie. De rit naar Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken of een ander vakantieland neemt meestal minimaal één dag in beslag.
Hoe houdt je de kinderen zoet onderweg? Erg populair is tegenwoordig de draagbare DVD-speler, waarmee de kids zoetgehouden worden. Wil je ze echter wat actiever laten zijn onderweg, dan is het leuk om je kind een digitale fotocamera in zijn/haar handen te geven.

Dat hoeft niet je allernieuwste dure camera te zijn, maar kan ook je “oude” digitale camera zijn. Steeds meer mensen zijn inmiddels toe aan hun tweede, derde, vierde of zelfs zoveelste digitale toestel. De oude camera lwordt vaak ook nog gebruikt of ligt in een kast. Ideaal om je kind te laten gebruiken.
Fotograferen onderweg
Laat ze onderweg auto’s, borden en landschappen fotograferen. Een leuke afleiding en als je thuiskomt zie je dat er unieke vakantiefoto’s tussen zitten die je zelf waarschijnlijk nooit gemaakt zou hebben. Kinderen fotograferen vaak vanuit een ander perspectief en een andere gedachtegang dan volwassenen. Sommige ouders leren hun kinderen zelfs beter kennen door hun foto’s te bekijken.
Let op
Zorg wel dat de batterij(en) vol zijn voor je vertrekt en dat er een geheugenkaart inzit waar een hoop foto’s oppassen. Als de capaciteit van de geheugenkaart aan de kleine kant is, zet dan de opnamestand van de foto’s in een lagere resolutie.
Om ongelukken te voorkomen is het zeer aan te bevelen om de flitsstand niet in “automatisch” te zetten, maar om de flits uit te schakelen.
Heb je meerdere kinderen en één camera? Spreek af dat er per stopbeurt de camera van eigenaar wisselt. Goede afspraken vooraf voorkomt ruzietjes onderweg.

Plaats een reactie