In 1988 begon News Cafe in Miami Beach als een news stand met de mogelijkheid om een kop koffie erbij te drinken of een broodje te eten. Toen ik in 1995 voor het eerste in Miami kwam was News Cafe inmiddels uitgegroeid tot the place to be in South Beach. Toeristen maar vooral ook locals waaronder de nodige sterren wisten de weg naar News Cafe inmiddels goed te vinden.


Wat knap is aan News Cafe is dat het gedurende de jaren gegroeid is, maar niet echt veranderd. Het is nog steeds die sfeervolle plek aan Ocean’s Drive waar je 24 uur per dag kunt genieten van goed eten, een lekker drankje en uiteraard het laatste nieuws uit kranten en magazines.
Heel veel plekken die ‘in’ zijn, raken vanzelf een keer ‘uit’. De houdbaarheid van hot spots is vaak slechts enkele jaren. Het lijkt echter op dat News Cafe een uitzondering vormt op deze regel. Toen ik er vorig jaar in februari was bleek het vrij lastig te zijn om een tafeltje te vinden voor het ontbijt om 7 uur ‘s morgens. Het is een trend die ik gedurende de 12 jaar dat ik met regelmaat in Miami kom duidelijk zie: News Cafe wordt alleen maar hotter!
Zelf de sfeer proeven kan online op www.newscafe.com of in Miami Beach op de hoek van Ocean’s Drive en 8th Street.