Goed nieuws voor reizigers van de KLM: de kans dat uw koffer niet of vertraagd aankomt op de plaats van bestemming is nog maar 1,64%. Dat betekent dat op een gemiddelde vlucht van 300 passagiers zo’n 5 passagiers zonder baggage aankomen. Lekker als jij degene bent die de pisang is. Zul je net aankomen op de luchthaven van Los Angeles om aan je rondreis door West-Amerika te beginnen, maar kun je niet verder omdat je baggage niet aangekomen is. Of nog lulliger: sta je ergens in donker Afrika zonder schone kleren en toiletartikelen. Koop ze daar maar eens!


Opmerkelijk is dat het gegeven dat 16,4 koffers per 1000 koffers (tijdelijk) zoekraakt als positief nieuws naar buiten gebracht wordt. De veer die men in eigen reet stopt is vanwege het feit dat ze in 2005 nog het slechtste scoorde van de Europese luchtvaartmaatschappijen met een score van 19,1 op de 1000 koffers. Deze twijfelachtige eer werd toen nog gedeeld met Finnair.
In 2006 scoorde British Airways het beroerdste met een score van 23 op de 1000 koffers. In totaal komt dat neer op meer dan 1 miljoen koffers die niet of niet op tijd arriveerden op de plek van bestemming.
De grootste kans dat je baggage wel op tijd en op de juiste plek aankomt is met Air Malta, die slechts 4,4 koffers per 1000 kwijtraakten. Hier zal meetellen dat Malta geen grote hub is, waardoor er relatief weinig mensen een doorgaande vlcuht hebben vanaf Malta. Dat verkleint de kans op problemen met baggage.
Meer lezen over dit onderwerp?
Nu.nl
Nieuws.nl