Goedkoper vliegen vanuit buitenland

Vakantiegangers die een vliegticket willen boeken en kiezen voor vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven kunnen tientallen euro’s besparen. Het prijsverschil tussen Nederlandse en Duitse of Belgische luchthavens kan oplopen tot wel 35 procent. Dat blijkt uit boekingsgegevens van CheapTickets.nl.
Een belangrijke oorzaak voor het verschil zijn de hogere vertrekbelastingen in ons land. Nu luchtvaartmaatschappijen per 1 april all-in tarieven moeten publiceren zijn de prijsverschillen zichtbaarder dan ooit. De vraag naar vluchten vanaf buitenlandse vliegvelden als Dortmund, Düsseldorf en Brussel neemt dan ook toe. Zeker in de grensgebieden.

Parkeren
Naast lagere belastingen zorgen ook de voordeliger parkeertarieven ervoor dat vliegen vanaf een buitenlandse vertrekhaven financieel aantrekkelijk is. Ook liggen de kale ticketprijzen vaak lager. Daarbij komt dat veel lowcost carriers voor luchthavens als Brussel-Charleroi, Düsseldorf en Dortmund kiezen, waardoor het aanbod van goedkope vluchten op deze vliegvelden toeneemt.
Verschil
CheapTickets.nl berekende dat een retour Amsterdam – Londen Luton voor twee personen met vertrek dit weekend 339, 46 euro kost, inclusief alle belastingen, parkeren én de vervoerskosten van de airport naar het centrum van Londen. Vanuit Dortmund betaalt het koppel op dezelfde vertrekdatum naar Londen Luton slechts 225, 46 euro.
100 euro
“Dat scheelt dus ruim 100 euro per koppel,” aldus Björn de Jager, commercieel manager CheapTickets.nl. “Als je dan ook nog eens in de grensstreek woont, wordt het wel heel aantrekkelijk om vanuit Duitsland te vliegen. We zien zelfs al mensen vanuit de omgeving Utrecht Schiphol de rug toekeren.”
Beter inzicht
Passagiers die zelf hun vakantie via internet boeken, hebben doorgaans veel individuele reiservaring. De Jager: “Het zijn mensen die gemakkelijk reizen en gewend zijn tarieven met elkaar te vergelijken. Onze klanten zoeken zelf de markt goed af. Ze zien dan precies hoe de tarieven bij de verschillende maatschappijen en airports liggen’. Volgens De Jager vinden deze passagiers het ook geen enkel probleem om vanuit een ander land te vertrekken’.

Plaats een reactie