Elk jaar zijn er berichten van gigantische files van en naar de populaire wintersportgebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. De fervente skiër wordt onderweg geteisterd door slecht weer en duizenden auto’s die dezelfde kant op willen rijden. Vliegen naar de Alpenlanden is tijdens de vakantieperiodes vaak erg duur en niet zelden is er gewoon geen plek aan boord.
Je vraagt je dan af waarom de markt voor all-inclusive wintersportvakanties naar Turkije niet explodeert? Hebben dezelfde mensen die in de zomer wel voor zo weinig mogelijk geld in een vijfsterrenhotel willen zitten in de winter geen geld meer? Zijn ze zo volgevreten in de zomer dat ze in de winter te vet zijn om hun skipak aan te trekken of heeft men nog niet door dat Turkije ook uitermate gechikt is om te wintersporten?


Opvallend is dat reisorganisaties die voor de zonvakanties veel Turkije-reizen in hun pakket hebben deze in de winter niet aanbieden. Zou het te maken hebben met te weinig capaciteit? Niet sneeuwzeker genoeg? Geen apres-ski met skihutmuziek? Wie het weet mag het me uitleggen. Ik wacht de reacties vol spanning af!
P.S. Mocht ik een reisorganisatie nu op een goed idee gebracht hebben, mail me dan even zodat ik mijn bankrekeningnummer door kan geven 😉