In de komende zomerperiode huurt Martinair voor haar Europese bestemmingen enkele toestellen in. Vanwege de grote vraag van de touroperators en het niet meer ombouwen tot passagiersvliegtuig van een eigen vracht MD-11, heeft Martinair voor vervangende passagierstoestellen gezorgd.


Van 26 april tot 12 oktober 2007 is een Airbus A320 van de Duitse maatschappij XL Airways Germany geleased. Het vliegtuig zal met Duitse licentie gaan vliegen onder registratie D-AXLC en zal op alle shorthaul bestemmingen inzetbaar zijn. Het toestel zal in Martinair kleuren gaan vliegen, hoewel de buik niet in grijs maar in blauw is uitgevoerd.
Het interieur van de cabine wordt identiek aan onze eigen A320’s. Dat betekent dat het toestel beschikt over 174 stoelen, waarvan 48 in de Comfort Class. Ook de DigEplayer wordt aan boord verstrekt.
Het gaat om een zogenaamde damplease, waarbij alleen het vliegtuig en de cockpitbemanning van de lessor zijn. Dat betekent dat Martinair crew aan boord in de cabine werkt. Voor de klant is alles dus hetzelfde.
In de maanden juli en augustus worden twee Boeing 737-800’s van Miami Air op de shorthaul bestemmingen ingezet. Het is een wetlease, waarbij zowel de toestellen als de cockpit- en cabinebemanning van Miami Air zullen zijn. Ook zullen de toestellen in Miami Air kleuren blijven vliegen. Wel is er een Martinair bemanningslid aanwezig aan boord om in het Nederlands vragen van passagiers te kunnen beantwoorden.
Bron: TourPRess persberichten