Grote prijsverschillen vakantiehuizen op internet

Uit een onderzoek van de Consumentenbond, gepubliceerd in het maartnummer van het blad Reisgids, blijkt dat er grote prijsverschillen bestaan bij de aanbieders van vakantiehuizen in Frankrijk en Italië.
Het onderzoek betrof ruim 60 internetaanbieders van vakantievilla’s. Als uitgangspunt voor de vergelijking in het onderzoek nam de Consumentenbond de gemiddelde prijs per week voor een vrijstaande vakantievilla op een eigen terrein met privé-zwembad.


Prijsverschillen
Een vrijstaand vakantiehuis voor 6 personen met privé zwembad kost bij de goedkoopste aanbieders vanaf € 792 per week. Bij de meeste andere aanbieders beginnen de prijzen vanaf € 1.000 per week. Ook in het hoogseizoen zijn de verschillen groot met prijzen vanaf € 1.500 per week voor de goedkoopste aanbieders. Anderen zijn per week van € 120 tot zelfs € 1.500 duurder.
Websites
De gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van veel internetsites laat ook te wensen over. Slechts op enkele websites wordt expliciet gegarandeerd dat de woning is zoals omschreven en getoond op de foto’s. Bij veel websites is het dus maar afwachten, aldus de redactie van het blad Reisgids.
Schoonmaak
Ook blijkt dat elementaire wensen vaak niet kunnen worden aangegeven, zoals vrijstaand, zwembad, afstand tot een dorp, etc. Sommige aanbieders brengen bovendien tussen € 180 en € 260 per week voor schoonmaak in rekening. De onderzoekers raden aan om in geval van twijfel altijd vóór boeking te bellen of een e-mail te sturen naar de aanbieder voor aanvullende informatie.
Toscane of Provence
In de conclusie van het onderzoek is te lezen dat huizen in Toscane in het hoogseizoen goedkoper zijn dan in de Provence, terwijl de villa’s in Toscane in juni duurder zijn dan in de Provence.
Bron: TourPRess persberichten

1 gedachte over “Grote prijsverschillen vakantiehuizen op internet”

  1. Beste Patrick,
    Ik kwam vandaaag (!) dit artikel van je tegen over het onderzoek van de consumentenbond over reisorganisaties en aanbieders van vakantiehuizen die niet weten wat de afstand is naar het dorp en of het huis vrijstaande is: Nou wij weten dat wel, we bieden al ruim 8 jaar vakantiehuizen aan in Andalusië en hebben alle huizen persoonlijk bezocht en hebben direct contact met de spaanse eigenaren. We zouden het erg leuk vinden als je een artikeltje over ons bedrijfje zou kunnen schrijven. Wij zelf zijn de eigenaars van twee huizen Casa de la Luz in Bubion en Casa Launa in Pitres, beiden in de Alpujarras aan de zuidflank van de Sierra Nevada op 70 km van Granada en 45 km van de Middelandse Zee, een heerlijk vakantiegebied. We beantwoorden alle aanvragen persoonlijk.

Plaats een reactie